esmaspäev, 23. juuli 2018

Ussitehnika


Keraamika ringis sai õppitud ussitehnikat, mul see ussi tegemine ei tahtnud kuidagi välja tulla. Nii ma siis võtsin kodus kätte ühe suurema ussitamise.
Hakkasin siis tegema sellist suuremat projekti kus mul oli vaja oma 16 ühepikust ussi ja natuke veel peale. sai tehtd ka kavand. Kauss õnnestus suurepäraselt ja kuivas kenasti. Kui hakkasin kaussi eelpõletusse viima pakkisin ta väga korralikult sisse, et jumala eest katki ei läheks. Asetasin pakikese veel omakorda suuremasse karpi et ikka kindelalt terve asjaga kohale jõuaks.
Unustasin aga seejuures et mul on noor kass kes armastab karpe ja see hetk kui mina jopit selha tõmbasin - hops - ja minu kausist oli alles vaid pannkook. Noh kassi ju maha ei löö tema meeletu karbiarmastuse pärast ja naljakas oli ka natuke.
Ega midagi mis katki see uuesti. Teistkordsel tegemisel tegin kaks erinevat kaussi aga seekord tegin pildid enne kui pakkima hakkasin.

See siis kauss mida tegin teist korda.

Pealtvaates.

Ja teine kauss

Pealtvaates.

Pidid kenasti tehtud, pakitud - seekord kasti maha ei pannud. Asusin teele aga ustest läbi minnes suutsin kasti nii hoida, et kasti servad paindusid natuke ja kordus enamvähem sama asi - ainult et seekord olin süüdi ise. Esimene kaus sai natuke rohkem viga ja seda parandada ei andnud, aga teist sai natuke kõpitsetud.
Glasuuriga.

Noh eesti inimene jonni ei jäta ja võtsin ette kolmandat korda sama kausi tegemise. seekord siis kauss õnnestus kuid midagi oli nagu teisit, kauss ei olnud päris see mis kaks esimest. Piltide pealt uurima hakates sain aru et olin natuke teisiti kokku pannud kui muidu.

Selline ta sai.

Ja pealtvaates.

Seekord jäi mul natuke ussikesi järgi ja tegin sellise koera kausi, idee küll leitud printerestist.

Taks.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Need esemed on vãga ilusad ja ainulaadsed nagu nende valmistaja