pühapäev, 1. juuli 2018

Lõpetamised

Lapsed ikka kasvavad kiiresti! Alles see oli  - 2 aastat tagasi kui poiss lõpetas keskooli, nüüd siis tüdruk ka.
Kui poiss ütles, et "Õpib täpselt niipalju kui vajalik ja niivähe kui võimalik" oli tal pead palju enamaks, et lõpetada kas või kullaga. Aga nüüdseks on noormees TTÜ-s ja õpib tarkvaraarendajaks.

Tüdruk aga üllatas mind - lõpetas HÕBEMEDALIGA! Kusjuures see oli tema tahe see medal kinni püüda ja kätte ta selle sai. Emana on see südantsoojendav kui su laps nii tubli ja püüdlik on.

Räägin siis natuke käsitöö juttu ka seoses lõpetamistega. Kui Poiss lõpetas tegime klassijuhatajale sellise suure keraamilise tünni kuhu olid kõikide lõpetajate nimed peale tehtud, algul oli plaan tünn täita kommidega aga kui kuulsime, et õpetaja Eve kommi ei söö  - täitsime pähklitega. Pähklite keskele peitsime ka geelküünla. Küünla sisse sai tehtud fimost pintsid, värvipalett ja molbert nimelt oli klassijuhataja  kunstiõpetaja.

Algkassiõpetajatele sai kumbagile oma tass kuhu õpilased kirjutasid sisse ilusad mälestused ja soovid mida tahtsid edasi öelda.
Siis tudruku lõpetamisel sai tehtud tass kooli direktorile. Meie koolis on selline komme, et igal aastal tunnustatakse parimaid õpilasi ja õpetajaid. Kuna minu kooliaeg koos poisi ja tüdrukuga on ka nüüd ümber saanud siis mõtlesime, et teeme ka direktorile ühe tassi ja avaldame talle tunnustust. Selline see tass siis sai.














1 kommentaar:

Mann ütles ...

Palju õnne lõpetajale! Keraamilised esemed on südamega tehtud, ainulaadsed, meenutavad neid toredaid lende.