teisipäev, 27. aprill 2010

Nikerdamised lastega.

Tavaliselt on see nii, et kui mina lastega miskit koos teen siis on tegemisel ikka mõte ka sees. Minu mõte. Aga seekord tegin need asjad valmis mis ma tahtsin ja jätsin tüdruku koos pastamasina ja vormidega isetegevust tegema. Muidugi tagasi tulles avastasin et ka noormees on saviga mängima läinud :) Igatahes sellise pannitäie asju me ahju panime.


Nüüd siis räägin mis sest pannitäiest saanud on, mõned asjad ootavad siiani inspiratsiooni ja lõpetamist. Poisi tehtud pärlitest siis valmis vasakpoolne kaelakee, ega tal algselt need värvid nii pruunid polnud aga ta oli pastamasinast nii vaimustuses, et värvid lihtsalt segunemise käigus said sellise tooni.
Tüdruku pärlikee siis parempoolne. Algne kee oli ilma vahelolevate klaashelmesteta aga see tundus vähe igav ja nii need lisad siis ka tekkisid.






















Ja siin siis minu projekt. Kas arvad ära mis otstarve pildil olevatel asjadel on?



Jah üks on neist tõesti külmkapi magnet. Aga ülejäänud on kardina magnetid. Nende lugu algas nii: kunagi tegin emale kardinad kööki. Kuna kassi söögikauss asub aknalaual (muidu koer sööks selle koguaeg tühjaks) oli vaja külgkardinatele sidumispaela - see aga iseenesest ei olnud kõige parem lahendus aga ajas asja ära.
Tapa kaubamaja teisel korrusel ringi liikudes märkasin huvitavat plassmassist vidinat kardinate hoidmiseks magnetitega. Kuna neil oli neid ainult kulla või hõbeda värvi sündis minu peas idee teha ilusad lilleõie kujuga kardinahoidjad. Kahtlesin algselt kas minu magnetid on ikka piisavalt tugevad hoidmaks kardinat sai neid katsetatud tüdrukutoa kardina küljes.



Hoidis küll ja kuidas veel! Ja siin siis veelkord külmkapi magnet külmkapi küljes ja kardina hoidjad kardinate küljes - kuhu nad kuuluvad. Ema ise oli ülimalt rahul ja see peamine.



4 kommentaari:

Kiku ütles ...

Vot sellist magnetit pole ma veel näinud, aga väga hea idee ja kui lihtne ju tegelikult!

Diana Tammann ütles ...

Vahva ettevõtmine! Laste tehtud ehted on vahvad. Magnetite kasutamise idee superlahe, nii lihtne,aga samas geniaalne. :)) Nii armsad päikeselilled. :)

Anonüümne ütles ...

Kas kasutasid neid Tiimari ümmargusi õhukesi magneteid ja kas liimisid nad lihtsalt sinna lillede taha? Idee on väärt, mul hakkas ka teise kasutuskohana kohe mõte jooksma.

Kulla385 ütles ...

Jah kasutasin küll Tiimari õhukesi ümmargusi magneteid, arvasin algul et nad on liiga õhukesed aga peavad küll. Liimisin jah kuumaliimiga lihtsalt sinna taha. Ootan huviga sinu idee realiseerimist ;)