pühapäev, 26. detsember 2010

Külla tuli Moonika ....

Nagu seda lund meil veel vähe oli, tuli torm Moonika ja tõi seda lausa kotiga juurde. Tänavatele on jäänud vaid üks sõidusuund. Sahamehed ei raatsi ka õieti sahka maha panna, siluvad niisama pealt natuke siledamaks. Järgmine moment sõidad jälle auto põhja peal ringi - lihtsam on jala käia.


 Hommikused aknad olid ikka supper lahedad, lumekardinad ees. Vanaema tuppa oli ikka jäetud väike uudistamise pilu ;)


Värskem uudis siis siit Tapa kandist. Meil avati MAXSIMA kauplus, noh minu jaoks hea uudis kodule lähedal ja natuke uuemat sortimenti ka lisaks. Lastele jagati avamise päeval õhupalle, kodus lendasid pallid kohe lakke kinni ainul paelad rippusid alla. Need paelad aga olid meie kassi põhiliseks põnevuse allikaks.


Ja tulidki jõulud .... jõulusalmid .... jõuluvana ....kingitused ja punnis kõhud - jõuluroast muidugi. Üks jäädvustus Jõuluvanast koos lastega.


Ja siis tuli Scarlett .... nagu Moonikast veel väheks oleks jäänud. Pildistasin meie sauna katust uues disainis - Scarlettile vist Moonika disain ei meeldinud ja tegi vähe omanäolisemaks. Meie hoidsime hinge kinni et koos vihmavee toruga ainult alla ei tuleks.


pühapäev, 12. detsember 2010

Õpetamas õpetajat ...

Asi sai tegelikult alguse üks paar aastat tagasi kui ma läksin Ursulale sünnipäevale mitte koos kingiga vaid koos meisterdamisvahenditega. Kingituseks oli  - tee omale ise meelepärane seep. Kuna tegu on keemia õpetajaga siis tema puhul läks see nagu rusikas silmaauku. Nimelt teeb ta iga kevad koolis keemiapäeva, kus saab meisterdada midagi mis seondub keemiaga.
Siiani on tehtud geelküünlaid, seepi, söövitatud klaasi ja tehtud süüteroose. Sellel aastal plaanis meisterdada polümersavist midagi. Tegin siis väikse õppepäeva, et mida ja mismoodi see polümer savi siis käitub.


Pilti oli otse loomulikult meeles teha alles siis kui asjad ahjust väljas ja käsil oli lakkimine. Tegime ka ühe pildi savisse. Pildiks oli lumememm - algselt oli pildi suurus läbimõõduga 10cm ja kõrgust 1cm siis me mudisime ja muljusime kuni saime 1 krooni suurused medalid. Hiljem said neist külmkapi magnetid.




Järgmisel päeval tegin veel mõned lumememmed ja päkapikud geelküünalde sisse panemiseks. Eritellimusena tegin veel kaks autot ka, sooviks oli autodega geel küünlad. Kahjuks pole mul geelküünaldest pilte, nagu ikka tuleb pildistamine meelde siis kui juba hilja ;)

teisipäev, 7. detsember 2010

Heegeldatud tekk


Sain siis lõpuks valmis ka oma heegeldatud teki. Plaanis oli tekk kinkida emale sünnipäevaks, enne sünnipäevale minekut küsis mu poiss et kas sa juba aasta tagasi mõtlesid selle teki sünnipäevakingiks teha? Jah umbes nii kaua ma seda tegin, tõsi suvel suurt ei heegeldanud .....

Aga tekk siis sai nii pikk kui lai (unustasin mõõta).


















Ja siin sünnipäevalaps oma esimese lapselapsega.
Ühe vahva pildi lisan veel, need on minu õe lapsed Niita ja Kaius.