esmaspäev, 25. oktoober 2010

Tagasi Kooli

See, et ma siia juba ammu kirjutanud ei ole ei tähenda seda, et mu elus midagi ei toimu. Toimub ja kuidas veel. Hetkel harjuan ennast olema naine, ema, pesunaine, koristaja, kokk, sekretär, raamatupidaja, psüholoog ja asjaajaja ühes isikuses olemist. Jah eks kõik naised ole omamoodi kõik see krempel koos.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma jahuda ....
Nimelt osalesin mina projektis "Tagasi kooli" ja reede oli siis see päev kui ma koolis käisin lastele pärlitest ehete meisterdamist õpetamas. Kokku pidin koolis olema kolm tundi aga asi kujunes nii, et olin ikka päris pika koolipäeva ära.
Kell 8.00 tulid mulle 5.-6.klassi õpilased eelpainutatud traadile käevõrusid meisterdama. Kokku oli neid 60! Ausalt öeldes pabistasin ma ette juba kuidas nii suure hulgaga hakkama saada aga hullu ei olnud miskit. Natuke abi oleks vajanud ehk nende lõppude kinni keeramise juures - käsi oli lõpuks ikka päris krampis.
Kell 8.55 tulid siis 7.-8. klassi õpilased, neid oli kuskil 25 õpilase ringis. Algselt öeldi et tuleb kuskil 48 õpilast. Plaanis oli siis punuda käekett. Aga noh jah .... see vist selline vanus, puberteet möllab ... lähed selletad esimesele 5 mis teha vaja ja siis on kindlasti seal mõni kes ei kuula või ei saa aru. Selle asemel, et küsida oma ringis sellelt kes aru sai jookseb ta mu järgi: õpetaja, õpetaja mis ma nüüd teen. Proovi siis nendele teistele seletada!!!! Jah ja aega jäi ka väheks aga kust sa neid kogemusi saad kui ei proovi. Ühesõnaga jõudsime palju jõudsime ja siis lubas käsitööõpetaja Ene Kallaste meil 6-7 tunni ajal edasi nokitseda tema klassis. Kõik kes tulid said oma ketid valmis ja olid ütlemata õnnelikud.
Kell 9.50 algas tund 9 klassi tüdrukutega. Neid pidi algselt olema 40 tüdrukut aga pakun et oli vähem, suure ähmiga unustasin üle lugeda. 9.klassi tüdrukutega tegime kõrvarõngaid. Nende seas oli ka minu tänaval elav tüdruk Kristi, kellele ma eelmine suvi traadi painutamist õpetasin ja kohe kutsusin ta endale appi. See tunnike sai ime kähku läbi ja nii mõnigi tüdruk lubas omale tange ostma minna. Ka õpetaja keeras endale laste kõrvalt kõrvarõngad ja arvas et ka õpetajad oleks sellisest õpetamisest huvitatud :)
Vot selline päev oli!
PS. Ainult pilte mul pole lisada, suure ähmiga jäi fotokas koju :(

1 kommentaar:

Kiku ütles ...

Aga tubli oled, mis siis et pilte ei ole! :D :D